13.01.28

 
Redan hemma efter en i vanlig ordning (tycks det) förkortad skoldag. Morgonen och förmiddagen innebar Vård och Omsorgs Arbete 2. Vi pratade om Biståndshandläggning. En viktig del, men ganska ointressant. Men nu blir det bättre med provtagningar, studiebesök och lite smått och gott som är det man längtar efter i varje kurs. Jag har haft turen att hamna i gruppen med provtagningar, alltså hur man testar och ger insulin, ven provtagning och lite sånt spännande. Även om alla ska göra det så är det vårt område.
 
Efter lunch var det den där förbannande muntliga redovisningen. Jag tyckte det gick jätte bra. Jag hakade mig inte en ända gång, kände mig relativt bekväm och kunde även lyfta blicken ett par gånger. Jag blev inte röd i ansiktet heller som tycks ha blivit en grej sedan jag började skolan (fråga mig inte varför). Jag hoppas kunna bevara den känslan i alla fall, den kicken som det gav inför nästa gång. För trotts att jag har bestämmt mig för att bli Barnmorska så kan jag inte sticka under stol med att jag går i tankarna kring att en dag kanske arbeta som lärare även om det så skulle vara ämneslärare inom vård och omsorg då eftersom jag kommer läsa Sjuksköterskeutbildningen.
 
Hur som. Nu ska vi åka och få bilen bedömd. Det kommer inte gå bra. Vi behöver en ny bil, vi har bara inte bestämt oss för om vi ska  ta den kostnaden nu eller framåt sommaren. Vi funderar fortfarande. .
 
Imorgon blir det prov i Psykiatrin om Evidens. Känns ganska rörigt men jag ska försöka sätta upp en plan redan ikväll och strukturera ut det. Det fungerade i Psykologin så jag hoppas på samma resultat imorgon. Sedan blir det fika med Kristina följt av anställningsintervju i Lilla Edet. Så det ska jag samla ihop lite matrival till också. Bland annat min bedömning ifrån praktiken. Tror, eller jag vet att det kommer gå jätte bra!

13.01.30

 
Vem bryr sig om hur nätterna far,
jag bryr mig inte ett spår
Bara jag får ha mitt ansikte kvar,
dolt i min älsklings hår
 

Jag vill skriva långa rader. Men jag vet inte vad. Barnen är sjuka, vi turas om att vabba. Skolan flyter på bra. Jag har valt inriktning idag. Jag hoppas jag kommer in. Arbetsintervju på fredag. Mia på Grötö ikväll. Muntlig redovisning imorgon. Ja ni förstår en helt vanlig onsdag . .
 
God Natt!
 

soffbord

 
Jag fullkomligt älskar soffbordet. Soffborden. En vit soffa hade ju såklart vart drömmen. Men hur dreamy är den efter första veckan med två ungar? Nämde jag att jag är rätt klantig också. När en vit ryamatta fått sätta livet till så är det inte ens någon ide att spinna på den tanken. Varken nu eller aldrig.
 
Vårat vardagsrum är ju som sagt ganska enormt både på bredd och längd vilket ger oerhörda möjligheter och inte minst när det kommer till ett sådant här soffbord. Jag hade i alla fall sagt ja 7 dagar i veckan.