Sjuk

Att det aldrig ska slå fel att jag blir sjuk i samband med att vi ska iväg och flyga. Det är som kroppen redan är förprogrammerad. Minns bara New York resan  2008 som en snorig dimma, fy.  

Baletten för Mellis gick fin fint idag. Jag satt utanför, sedan fikade vi på EH och kikade i affärer innan vi åkte hem.

Mitt huvud är så tungt och trotts att jag legat i sovrummet i mörket som gjorde det lite bättre så är det fortfarande inte bra. Kikade på The Black Swan igen. Den är ruggigt bra. Såg den på bio på min födelsedag för något år sedan. Man ryser av hur bra Natalie Portman är den filmen. Balett är galet vackert att titta på.
 
Nu väntar ett två par glas cola för mig och en stund att andas innan det är dags att brottas med en ny dag igen. Känner i kroppen hur stressen äter upp mig, fick i alla fall tvättat ett par tre maskiner. Imorgon väntas resten av berget. Tur att Viktor är hemma i helgen också. Men på måndag blir det att stångas innan vi får lova att andas ut.
 
Men jag rockar gärna 40 graders feber vilken dag som helst bara barnen får vara friska. Jag är nog oftast mer sjuk än dom när dom är sjuka. Jag blir alltid jätte orolig, vågar knappt sova, andas. Nej, fy för den oron.
 
Min fina lilla familj när allt kommer kring, jag är ingen utan er.
 
 

Lördag

Lördag morgon och Spanien lurar runt hörnet och det finns fortfarande så mycket att göra innan dess. Vi har inte ens plockat in väskorna som stått i garaget hela vintern än. Fyllda med spindlar? Risken finns här ute i byn.
 
Idag vankas det i alla fall balett för Melanie. Lektion nummer två och hon har tjatat hela veckan om att det ska bli lördag igen. Innan ska vi åka in till stan och försöka köpa en balett dräkt. Ja, det har varit fullt ös medvetslös hela denna veckan också så någon tid att åka in och göra det innan minuterna innan har liksom inte funnits.
 
Gårdagen spenderades med min klass på Innovatum där vi lekte och gjorde några samarbetsövningar. Barnen som var där undrade nog vad vi sysslade med och en pojke tyckte minsann det var till för barn och inte vuxna.
 
Om vi ska diskutera skolan så ska jag plocka med min Medicin boken till baletten och slutföra den uppgiften om matsmältningsorganen idag i alla fall. Sedan hinner jag nog inte göra så mycket mer än Gerontologi arbetet innan vi åker tyvärr. Jag hade velat bli av med allt så man bara kunde tänka semester men dygnet har för få timmar.
 
Mitt paket ifrån Nelly med klänningar till barnen och badkläder till mig och Nayeli har inte kommit än . .
Håll tummarna för måndag . .  .
 
 
Lägg till mig på instagram : jenniemj (Här lägger jag upp bilder varje dag)
 

19 September

Jag har längtat tillbaka hit. Förr kunde jag gå in och skriva för att sedan aldrig publicera. Nu går jag knappt in. Jag tänker på att gå in, jag tänker ofta, åh den här bilden ska jag lägga upp, det här ska jag skriva. Men det blir liksom aldrig så. Det känns tomt och konstigt att inte ha någonstans att "skriva av sig".
 
Sedan sist har sommaren passerat. Jag har börjat läsa till undersköterska som är något av de bästa beslut jag tagit. Jag älskar det verkligen och tycker det är så kul att ha något eget att gå till varje dag. Intressant att lära sig och kicken man får av att prestera bra är oslagbar. En helt ny inställning har såklart bidragit till att det gått bättre. Även om det fortfarande är långt till mål så känns det alldeles för nära, snart är det slut igen och vad ska jag göra då? Ska jag nöja mig med att vara undersköterska eller ska jag läsa vidare?
 
Har kikat lite på Högskolan Västs intagningsstatistik för dom andra åren. Det är sjuk många som söker. Till höstterminen detta året var det 1455 sökande varav 315 i förstahand. Förra året behövdes ett snitt på 17.0 för att komma in (utav 20.0) vilket mer eller mindre betyder högsta betyg i allting. Där är jag inte och vet inte om jag någonsin kommer kunna ta mig dit. Vad ska man göra då? Söka sig någon annanstans eller välja någonting annat?
 
Nog om skolan.
 
På Tisdag morgon åker vi till Spanien, Gran Canaria och Playa Ingles tillsammans med släkt och vänner för att fira Viktors pappa som fyller 50 år den 29 September. Kommer bli så underbart, speciellt då det aldrig blev sommar.
Få vara tillsammans lite och umgås med barnen som vanligt igen känns fantastiskt. Min första solsemester (charter) så det ska bli spännande. Melanie vill liksom jag inte vara ifrån skolan och vännerna och oroar sig över flygresan (fast hon flugit flera ggr tidigare) men det ska nog gå bra och vi kommer ha det härligt det vet jag.
 
Idag är det studiedag i hela Trollhättans Stad så både barnen och jag är hemma. Viktor har jobbat sista natten och sover en stund in på eftermiddagen med all säkerhet. Planen idag är att åka till Lilla Edet och hämta Viktors pappa som ville till Överby och handla innan avresan. Sedan blir det nog att vi stannar där en stund.
 
Jag har instuderingsfrågor i Medicin som måste göras, samt ett arbete om Gerontologi som jag vill skriva klart innan vi åker då det ska vara inlämnat den dagen vi kommer hem. Flera frågor att lämna in till Medicinen samt ett arbete i Psykologi. Det finns att göra med andra ord. Inte lätt med två vildar som hellre vill att mamma är med och leker.