Jordbävning i Chile

Det har varit en lång dag för oss idag som har Vänner och bekanta i Chile. Trotts att jordbävningen mätte upp till 8.5 och var betydligt kraftigare än den i Haiti tidigare i år så har det gått bra. Dödssiffrorna är förhållandesvis låga och något som kunde slutat i en oerhört stor katastrof slutade häpnadväckande bra.

Vi som följt Chilensk live tv under större delar av dagen har naturligtvis varit oroliga. Dessutom utlovade man en tsunami som förmodligen skulle kommit att sköljt bort större delar av Chile. En 4 meter hög våg hade sköljt in över kuststaden Valpariso i morses. Igår befann sig bl a Viktors mamma där då just nu den stora festivalen i Vina del Mar pågår, men som tur var hade dom återvänt till Santiago igår kväll. Santiago ligger ca 2 timmar bilresa bort.

Viktors mormors lägenhet hade klarat sig bra och det hade bara ramlat ner lite saker ur bokhyllorna och sånt. Viktors mammas lägenhet hade däremot blivit totalförstörd, men tack och lov befann dom sig inte där under skalvet.

Vi hoppas naturligtvis på att det inte blir några mer efterskalv och att tsunamin aldrig når den Chilenska kusten.

Våra tankar går till Chile och det Chilenska folket som förlorat sina anhöriga.

25 Februari

Löningsdag idag och vi har köpt det nödvändigaste som behövs förutom mat. Räkningarna ska betalas och jag ska åka någon dag och köpa mat eftersom den lotter ligger på mig och räkningarna på Viktor.

Blev först en tur till apoteket. Där jag köpte folsyra samt sea-band som jag hoppas ska hjälpa. Jag har mått hyffsat sedan jag tog på mig dom i alla fall och hoppas det ska hålla i sig. Lite lätt illamående men det går i alla fall att leva med. Än den varianten som gör mig sängliggandes.

Sedan bar det av mot Göteborg och Backaplan där vi hämtade ut vår ps3:a som varit på reparation. Alla våra elektioniska saker slog ju ut efter att vi var i Chile förra året, efter att ha varit avstänga i tre månader fungerade ingenting. Playstationet återhämtade sig aldrig och det är först nu vi kommer vi så långt att lämnat in det och nu fungerar det precis som det ska och min bror har även fått tillbaka sitt som vi hade lånat så länge.

Blev även middag på Paprika, världens godaste och sedan vidare mot IKEA. Vi sprang igenom snabb och hittade lite smått och gott som vanligt, lite nya kritor till Melanie bl a. Vi kikade mest. Lite sur att när vi väl kom hem ligger avin med Vänner postern här hemma och jag springer naturligtvis ner och hämtar den direkt. Hade den kommit igår istället så hade jag kunna köpa ramen idag. Nu får det vänta, men jag ska planera in ett besök med Emma snart, så då köper jag den då. Det ska bli himla trevligt att få upp den på vägen, jätte fin är den och framför allt står det för någonting viktigt i mitt liv.

Ett långt inlägg

I feel like crap. Denna dagen har varit lyckad. Jag har mått så illa hela dagen att jag varit sängliggandes i princip hela tiden, förutom en kort stund då jag lagade mat. Har gjort några tappra försök att gå upp och vara lite social vilket inte fungerat speciellt bra. Hela dagen har alltså spenderats i sovrummet med öppet fönster, fröst som sjutton men jag behövde den friska luften. Det var ungefär det som hjälpte och ligga blixstilla. Och nu är den ljuva kvällskvisten här (läs: natten) som är allra värst.

Behöver jag säga att jag ska gå till apoteket det första jag gör imorgon och köpa seaband mot illamående och hoppas att det ska fungera så man kan fungera som en normal människa igen.

Jag har alltid varit inställd på att nästa barn ska vara en pojke, bombsäker. Men sedan har jag också alltid tänk att om jag är illamående nästa gång så blir det en tjej till. Då jag är precis lika illamående nu, nästan värre än vad jag var när jag väntade Melanie så känner jag mig kluven. Viktor tror på en dotter till.

Glömde uppdatera om inskrivningen. Vi har samma barnmorska som tidigare och pratade mest om vad som hade hänt sedan sist, hur gammal Melanie är och skillnaden mellan att vara gravid då och nu. Sedan bokade vi även in en tid för cellprovtagning då jag aldrig kom iväg på förra tiden. Så den 11 mars bär det av nästa gång. Sedan kläckte hon också den smidigaste kommentaren då vi berättade att vi skulle flytta in på lägenheten som ligger ovanför familjecentralen. Hon berömde området jätte mycket och att det var så lungt och bra, det ända som var lite störande var att det bodde ett par utlänningar lite längre bort . . Hurm. . halvägs genom den kommentaren blev hon medveten om Viktors bakgrund och gick snabbt vidare till något annat.  Det är så härligt med folk med fördommar.

Melanie var nog sådär lagom förväntansfull då hon visste att vi skulle till doktorn med bebisen, hon trodde nämligen att vi skulle åka och hämta hem bebisen. Men det är nog skönt att det får dröja ett tag till, att vi har hela sommaren tillsammans bara vi tre. Det är härligt att se hur mycket hon tänker på det och faktiskt längtar, hon pratar mycket om det och över på sina dockor så hon vet hur hon ska ta hand om bebisen sen. Sedan här om dagen lutade hon sig över mig och kollade in i min navel och säger "Mamma, jag kan inte se bebisen", jag blev full av skratt och förklarade att det var för att bebisen var så liten. Idag satt hon dessutom jätte länge och bläddrade i min Vänta Barn bok, helt förundrad. Hon förbereder sig banne mig för att bli storasyster. Precis som man ska.