Tidig Morgon

Bakade super söta Cupcakes hemma hos mamma och pappa idag som jag senare plockade med mig till jobbet för lite midsommar firande såhär innan vi går på ledighet. Dom blev en hit och var lika goda som dom såg ut - faktiskt. Och det kommer ifrån mig som inte alls är speciellt förtjust i muffins egentligen. Cupcakes är söta att se på och roliga att baka mycket mer än så är det tyvärr inte. Men man kan ju baka till andra så då gäller det att passa på när det finns ett helt skiftlag med försökskaniner.

Lyckan med muffinsen blev dock ganska kortvarig. Strax innan klockan slog elva fick vi packa ihop maskinen och ge oss in i ett vira byta. En hel del slit och släng under ett par timmar. Fick lära mig mycket idag med maskinen vilket är kul, det är alltid kul att utvecklas. Dessvärre är det inte alla maskinförare som är så intresserade av att lära ut, man får helt enkelt hänga på så gott man kan och snappa upp en grej där och en där. Tyvärr så blir inlärning processen betydligt längre och min arbetsinsatts begränsas med det. Men vad ska man göra. Jag gör så gott jag kan och försöker hänga på så mycket det går.

Fördel är ju att vid sådan stora jobb så får man extra betalt, tror det är 2500 någonstans där och sedan delar alla som deltagit på det, vi var 4 personer i natt. Så lite extra kosing sitter aldrig fel för hål finns alltid att fylla. Sedan tog jag med mig Oskar Linnros ner i källaren och spolade bort massa som hade svämmat över. Inte visste jag att musik kunde vara och kännas så härligt.

Nu är det i alla fall härligt härligt, härligt härligt att gå på ledighet. Känns som den första för i år då förra spenderades i London utan andningspaus och någon som helst form till suck att hinna andas ut så nu blir det lugna gatan här hemma och bara njuta tills det är dags att gå på det igen på onsdag morgon.

20 juni

Ska strax bege mig mot jobbet. Obeskrivligt skönt att slippa stiga upp vid 04.30 idag. Eftermiddagsskift hade vart det perfekta börja vid 14 och sluta vid 22. OM man inte missade hela dagen. Förmiddagsskiftet är perfekt OM man det inte vore för att man är som i en dimma hela dagen. Nattskift är ju alltid nattskift. Friveckan är min favorit.

London var härligt. Jag älskar den staden och hade lämnat Sverige och flyttat idag och bara möjligheten fanns. Det erbjuder mig så mycket mer än vår lilla stad. Det erbjuder mina barn så mycket mer. Drömmen om utlandet har väl alla och fördelen med England är att det är inte är så långt hemifrån. Santiago och Chile är en helt annan verklighet.

Tyvärr lär det inte bli någon England mer i år, även om jag gärna skulle vilja. Nu blir det jobb hela sommaren, t o m den 21 augusti sedan går jag på mammaledighet igen och den 25 Augusti åker vi en vecka till Rom för att fira vår 10 års dag. 1 Oktober gifter vi oss och den 18'e fyller Nayeli ett år. Sedan är det redan November och i December åker vi förhoppningsvis mot varmare breddgrader och en långkörare till Chile. Åhh Chile. . Vårt egna paradis.

Nej mot Fabriken för 8 timmars slit så att svenska folket ska kunna torka sina rövar varje dag!

Lördag morgon

Ska snart krypa ner i min varma och härliga säng som har försökt ropa hem mig hela natten. Jag gjorde mitt första nattskift idag och dag 5 av 7 denna första perioden tillbaka till verkligheten.

Känns som att det ända som man hinner med just nu är att jobba, stressa dit och stressa hem. Längta efter barnen, åhh som jag längtar. Efter Viktor också givetvis. Sedan träna. Jag måste träna men man önskar man kunde dela på sig och båda jobba, träna och spendera tid med familjen samtidigt.

Jobbet flyter på bra även om det känns konstigt att vara Jennie 24 år 8 timmar om dagen. Inte mamma Jennie.

Min lillebror tog studenten igår vilket bara var början på en fullproppad helg med alldeles för lite sömn för att jobba nattskift. Idag ska vi både hem till Robbin och min bror för att fira dom nya utgångna arbetssökande. Nej men somliga har tur och slungas direkt ut i verkligheten till riktiga jobb. Skönt att det är så i alla fall, att vara arbetslös är ingen dans på rosor precis. Fast man är väl aldrig nöjd, har man inget jobb så drömmer man om ett, har man ett längtar man bort. För hur många sitter där i ärlighetens namn med drömjobbet? Tyvärr alldeles för få.

Söndag bjuder på dop för lille Elliot, återigen alldeles förtidigt för en nattarbetare och på måndag förmiddag flyger vi till England. Är lite orolig inför bilresan ner till flygplatsen då jag ska köra hela gänget, men det måste gå det med. Någon sömn är inte att tala om förens man sitter i lugn och ro på planet.

Nej nu dränks mina tankar ifrån dånet utav sömnbrist. Idag ska jag sova tills jag vaknar, det har inte hänt sedan evigheterna evighet. Men jag klagar sällan. Min lilla skatt är naturligtvis värd alla tidiga morgnar och det är mysigt men en stund bara vi två, där hon ler mot mig och sedan ålar sig tätt tätt intill och somna om.

Varför växer bebisar så fort?