Amazing Grace

Min bil gick i genom helt felfritt, vilket är oerhört skönt.

Tacos hos päronen idag, en kväll framför Grey's, julklapps upphägning, utdelning av inbjudningskort och jag tackar för mig.

Imorgon är det December. Den mest längtansfyllda månaden på hela året och Melanies ögon smittar all den förväntan och sagolika fantasin som man har när man var liten. Julen är precis sådär fantastisk som på film, när man är barn. Med henne i mitt liv så får jag vara liten ett tag till.

Sista NovemberEfter att jag och Mellis vart och lämnat Viktor på jobbet så åkte vi upp mot Trollhättan. Det var mycket folk på gågatan, häst och vagn, julskyltning och olika diverse julsaker. Jag och Melanie hade dock siktet inställt på biografen. Och visst blev det bio för vår del, vi kikade på Lilla Spöket Laban Bullar & Bång, Melanie tjöt av skratt filmen igenom. Det var väl kanske inte min genre, men det var mysigt att hitta på något bara jag och hon och att hon hade roligt gjorde min dag.

Sedan åkte vi hem, han vara hemma en kortis innan Viktor ringde ifrån jobbet och frågade om vi kunde köpa pizza till honom och komma och lämna den. Efter många om och men med att få ut bilen ur parkeringen, det var tjockt med folk på edet igår, luciatåg, musikanter, tomtar, häst och vagn osv. Alla parkeringar var upptagna och dum som jag var tog jag bilen innan jag gick och hämtade pizzan och parkeringar var att glömma.

På kvällen sedan spelade vi memory och jag höll på att bli tokig på Melanie kom inte kunde lyssna, det blev en omgång och jag Melanie blev sur sedan när jag inte ville spela mer, men mitt tålamod tog slut efter den första evighetslång första omgången där det vändes fritt på spelbrickorna - hela tiden. Istället blev det en kväll framför tv:n och Nils Karlsson Pyssling, det var så länge sedan jag såg den filmen.

Efter vi lämnat Pizzan skulle vi in på ICA och handla smör, tomten var på ica och delade ut paket till barnen som lämnade sina önskelistor. Melanie blev så blyg och visste inte hur hon skulle gå förbi tomten för att komma till kassan och sedan när tomten ropade på henne visst hon inte vart hon skulle tavägen. Men sedan babblade hon på om hur snäll tomten var så efter att hon fått sitt godis, jätte spännande.

Melanie somnade innan Viktor kom hem och för min del blev det Grey's Anatomy, har nu avslutat andra säsongen och beger mig mot tredje. Denny Duquette dog i sista avsnittet och avsnittena när han är med är bland de bästa. Det är kul hur man ser Addison på ett annat vis nu efter Private Practice, men hon har fått en mycket mer tacksam roll i Private Practice, en karaktär med ett annan syfte än att hålla isär Meredith och Derek. Jag gillar Kate Walsh men hon kommer verkligen inte till sin rätt i Grey's.

Fredagen som var

 


Minstingen Evelina


Igår skulle jag köra Viktor till jobbet, vi stressade ut till bilen, eftersom vi var sena, som alltid. Väl där inser jag att bilen ser vääldigt sne ut och det var den, jag hade nämligen fått punktering på ena bakhjulet. Det var bara att ringa till pappa så fick han snällt komma och byta däcket. Sedan följde jag och Mellis med mamma och pappa till Trollhättan en stund.

Väl tillbaka i Edet igen så gick jag och Mellis hem en snabbis och hämtade bilen. Vi åkte och hämtade mamma och sedan vidare mot mormor och morfar, där det var finbesök ifrån Småland. Vi var där hela kvällen och det var riktig kusinträff då även William och Evelina var där. Jag var mest sjukttrött hela tiden.  Melanie fick födelsedags present utav Lova med familj, en lilla gubben mjukisdjur och den har t o m fått sova brevid henne i natt, på platsen som annars bara tillhör BonBon så det var en bra present med andra ord. Tusen Tack å Mellis vägnar.

Idag ska min bil förhoppningsvis bli svettsad. Sedan vet jag inte, det var ju planer på Jul på Liseberg idag, men jag vet inte hur det blir med det. Viktor hade gärna viljat följa med till Liseberg också och det beror på när bilen blir klar och sånt.
På måndag är det domedagen för bilen.

Idag vill förhoppningsvis även Lova fastna på bild. Man får passa på när dom väl är här! Hon växer ju så hon knakar min lilla guddotter.

Nu ropar disken på mig igen . . på återseende?