22 Maj

 
Varför är det så enkelt att välja hat istället för kärlek?
Varför stänger vi armarna istället för att öppna dom?
Varför väljer vi att skälpa istället för att hjälpa bara för att vägen är lite krokigare och brokigare?
 
Är kunskap och ett öppet sinne så svår. Allt som behövs är en reflektion.
En utsträckt hand. Ett öppet sinne.
Tillsammans är vi starkare, rikare och lyckligare.
Vi är alla samma med olikt mycket fyllda ryggsäckar.
 
Sluta hata varandra.
MAKE LOVE NOT WAR
 
 
 
 

16 Maj

 
Denna Torsdag mitt i maj har försvunnit precis som alla andra dagar detta året. Kan det vara så när man inte har något specifikt att länga till. Kanske borde man sluta längta och göra som dom lärde säger, fånga dagen och leva i nuet. Jag tror jag är för mycket drömmare för det tyvärr. Jag lever för imorgon och har svårt att hitta plats i nuet.
 
Idag hade vi handledning i skolan. Värdelöst. Träffade min vän Sushmita i skolan, då blev jag glad. Hon jobbar på förlossningen så vi pratade lite om det och lite sånt. Min apl känns redan som ett avlägset minne så att träffa någon ur den världen igen kändes nästan magiskt. Det känns dock konstigt att hon fortfarande knatar omkring i dom vita korridorerna, som om platsen slutade existera när jag lämnade den. Inte för att jag var ovärderliga på det sättet snarare som om vi allihopa var placerade där just under den korta tidsperioden. Nåja.
 
IKEA. Köpte en ny spegel och ytterliga en lila pompom till barnens rum. Sedan hämtade vi Viktors körkort. Har även hunnit sola en sväng idag, vet inte m det gav resultat eller inte mer än som medicin för själen.

Resten av kvällen vigs åt att röja i kriget som råder här hemma. Till helgen väntar vi besök och då kan det inte se ut hur som helst även om bra aldrig är på kartan så är bättre i alla fall ett bättre alternativ .
 
 

Sommar

 
Solen skiner över vår lilla stad idag. Dagar som denna vågar man nästan tro på att sommaren lurar runt husknuten. Åh sköna sommar kan du inte bara komma och förtrolla oss. Om du visste vilken makt du har över oss, vi som varit under ett snötäcke så länge att vi inte ens minns hur det känns när dina strålar värme mot vår vinter vita hud. 
 
Jag älskar sommaren. Men jag har också sommarångest. En regnig höstdag är så kravlös i förhållande till en solig sommardag. Men är nästan skyldig att ta vara på den och göra något. Det är nästan förbjudet att vara hemma och du är mer eller mindre av kriminell karaktär om du stannar inne. Vem vet när solen står hög på himlen igen? På våra breddgrader finns inga garantier. Här kanske vi bara får en fin dag. En fin dag, omöjlig att kasta bort. Även om har turen att få fler, vet vi inte när det sista blir och därför måste man ta vara på varje tillfälle. Hysterin kring väder hetsen är ett faktum.
 
Men med sommar kommer också glädje. Grill och gemenskap. Det är som Promoe säger att i Sverige har vi gjort sommaren till vår religion snarare än Kristendomen. Alla förtrollas och inget folk i världen kan omöjligt vara så lyckligt som vi när vi bjuds på dom där sällsynt soliga stunderna som vi drömmer om hela året. Vi är ett sommarfolk.