Bland baciller och bröstmjölk

Dom senaste två nätterna har vi sovit alla fyra i vår säng. Det är ingen semester vistelse precis och utrymmet är minimalt. Vega har försökt få plats också men där går som oftast gränsen, speciellt med två ungar i sängen och när hon dessutom är väldigt närgången.

Melanie är febrig idag igen men jag känner mig bättre. Har känt mig alldeles febrig i kroppen och matt. Halsen är fortfarande tjock och jag hostar. Viktor verkar klarat sig bäst, dessvärre har han inga bröst att suga på så jag måste ändå vara med lillan. Vill verkligen inte smitta henne.

Idag skulle jag gärna åka till Trollhätta och köpa en vagn. Känner mig allt mer låst över att inte ha kommit så långt än. Någonstans på vägen inbillade jag mig att det nog skulle gå ganska bra ett tag ändå. Det gör det inte. Babyskyddet är super tungt att släpa på och komforten är väl inte den bästa heller. Men klara man att åka med med en liten själv och köpa en vagn? För Melanie åker inte många meter idag. Sedan är det ju nackdelen (även en fördel såklart) att där mina bröst är, där är bebisen.

Jag har en lång att göra lista idag och vet inte ens vart jag ska börja. Kanske med frukost?

Vad ska ni göra denna sista fredagen i oktober? 

Amning


Mina två flickor ligger här bredvid mig och sover så gott. Det är alldeles tyst hemma. Viktor är i studion och jag har en liten stund för mig själv. Tid att dricka, använda toaletten och lyssna på tystnaden.

Dagen har sprungit förbi. Kan till stor del bero på att lillasyster och jag tog en tupplur mitt på dagen i ett par timmar idag. Jag var helt slut i morse efter att hon bråkat i nästan två timmar innan hon somnade. Idag har hon vart vaken jätte mycket dessutom, tidigare har hon mest sovit så det har varit lite annorlunda att pussla ihop dagen idag. Men det är bara att gilla läget. Hon är världens snällaste bebis annars, än så länge i a f. .

Vägde mig idag och ligger nu på -11 kg sedan förlossningen. Alltså väger jag redan 8 kg mindre än vad jag gjorde innan jag blev gravid. Är så glad att amningen flyter på också, det hjälper mig att hålla nere vikten och förhoppningsvis gå ner ännu mera. Så snart jag kan börja träna (vilket känns som en omöjlighet att ha tid med) så ska väl det flyta på ännu bättre.

Tillbaka till amningen i alla fall. Jag hoppas inte mjölken sinar denna gången och jag hoppas att det flyter på lika bra som det har gjort hitintills. Det är nästan lite mysigt att amma. Få en liten stund bara för oss själva. Fast såklart, man får inte vara rädd för att bli kladdig eller ner spydd. Mjölken bara spruta över allt och närapå dränker lillasyster. Det är egentligen ett rent helvete men det får det vara värt. Med Melanie hatade jag amningen ifrån första stund. Antar nu i efterhand att vi aldrig riktigt fick kläm på det, det tillsammans med att jag bara var 19 år och hade en annan inställning till amningen.

En vecka