Sommar

 
Solen skiner över vår lilla stad idag. Dagar som denna vågar man nästan tro på att sommaren lurar runt husknuten. Åh sköna sommar kan du inte bara komma och förtrolla oss. Om du visste vilken makt du har över oss, vi som varit under ett snötäcke så länge att vi inte ens minns hur det känns när dina strålar värme mot vår vinter vita hud. 
 
Jag älskar sommaren. Men jag har också sommarångest. En regnig höstdag är så kravlös i förhållande till en solig sommardag. Men är nästan skyldig att ta vara på den och göra något. Det är nästan förbjudet att vara hemma och du är mer eller mindre av kriminell karaktär om du stannar inne. Vem vet när solen står hög på himlen igen? På våra breddgrader finns inga garantier. Här kanske vi bara får en fin dag. En fin dag, omöjlig att kasta bort. Även om har turen att få fler, vet vi inte när det sista blir och därför måste man ta vara på varje tillfälle. Hysterin kring väder hetsen är ett faktum.
 
Men med sommar kommer också glädje. Grill och gemenskap. Det är som Promoe säger att i Sverige har vi gjort sommaren till vår religion snarare än Kristendomen. Alla förtrollas och inget folk i världen kan omöjligt vara så lyckligt som vi när vi bjuds på dom där sällsynt soliga stunderna som vi drömmer om hela året. Vi är ett sommarfolk.
 
 
 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: