Mera kök


Jag har suttit hela kvällen och spunnit vidare på historien renovering utav kök. Det känns oerhört kul om man kan få till det och t o m bli nöjd. Men det finns hur mycket kan kan ändra på som gör stor skillnad. Samtidigt måste man veta vart gränsen ska gå och hur mycket man faktiskt ska besvära sig med.

En hel del skåp måste bort. Alla överskåp. Tror det blir bäst då dom liksom är inbyggda. Ett nytt väggvitrin kostar inte mycket. Inte heller vinhyllan som sitter intill för ett starkare intryck. Ett annat tips är att köpa spröjs till vitrinskåpen och sätta på för att få till den där lantliga känslan som man är ute efter.

Fria hyllor är viktigt för både ögat och förvaringen. Jag har en del fina burkar som skulle passa jätte fint. Fläkten ligger strax under en tusenlapp. Dessutom jag hittat att IKEA har väggplattor för en hundring som passar bra över kran och spis. Det vita som ser ut som panel på bilden är just det, pärlspont och resten tapet.

I mitt letande hittade jag även den perfekta bänkskivan. Egen gjuten och ytbehandlad betongskiva. Det blir galet snyggt. Något annat som får vänta på sig är diskhon i porsin. Vitvaror kommer gå i rostfritt för en fräsch och modern känsla. Skålformade handtag som jag nämnde tidigare för lantlig romantik.

Känner mig så sjukt taggad att göra verklighet av planeringen.