LCHF - DAG 4

Tycker det börjar lossna allt mer med LCHF och gräddsmaken har försvunnit i alla fall. Det är roligare att laga mat när man behöver tänka till mer och utveckla sina kunskaper. Nya smaker och framförallt god mat.

Frukost
Tonfiskröra (gjord på en burk tonfisk i vatten, 2 msk turkisk yoghurt & 2 msk hemmagjort majonnäs)
En halv avokado
1 kopp Vanilj & Rabarber thé med mjölk

Middag
Jennies köttfärsås (gjord på blandfärs, 2 msk turkisk yoghurt & kalvfond)
Blomkåls mos (gjord på blomkål och philadelphia ost med gräslökssmak.
1 skiva bacon
3 Tomatskivor
1 halv äggkopp hemmagjord majonnäs
Vatten

Kvällsmat
5 ostrullar med smör
2 koppar Vanilj & Rabarber thé med mjölk

Utvärdering
Tonfiskröran var jätte god, Melanie älskade den. Trotts att vi delade på en burk så blev man jätte mätt. Kände dock behovet av att bryta av smaken med något neutralt och där kom avokadon in som en räddare i nöden. Enkelt att göra, smakrikt och ett plus att Melanie tyckte om det.

Min köttfärssås är inte bara min paradrätt utan så god att jag skulle kunna äta den 7 dagar i veckan 365 dagar om året. Min absoluta favorit.

Har du smakat blomkåls mos så kommer du aldrig mer återvända till originalet gjort på potatis. Den går att variera i smaken i oändlighet och det är hundra ggr godare. Verkligen det största LCHF fyndet.
FowZie - pojkfixerad Eskilstunabo:

Är det rätt att gå tillbaks till någon för trygghet? Eller ska vi vara skeptiska mot vad som hände när någon går ut med en anklagelse i sin blogg?

BÄSTA ÅSIKT FÅR EN LÄNKNING!



tyck till : http://feliciaaulen.blogg.se/2011/april/utkast-april-3-2011.html

Lova:

hej ja blomkålsmoset var jätte gott

Cecilia:

Kul att de går bra med träning och allt, men tycker nog att du ska äta fler gånger om dagen, så håller du igång din ämnesomsättning och så slipper man blodsockerfall. Vet inte hur mkt kcal du ligger på men, du kan ju ha samma fast du delar upp det i fler mål. Själv äter jag 6-7 gånger om dagen :) ganska mkt hehe men, är inte så mycket kolisar i det nu eftersom jag är på diet igen. Men kan nog va bra för dig att försöka ligg på 5 ggr om dagen iaf. Lycka till med din diet, jätte duktig! Kram

Kommentera inlägget här: