Testar Pop-Up Flash Diffusor / Vit

Köpte du som bekant en Pop-Up Flash Diffusor / Vit till min inbyggda blixt i kameran. Fick den redan på posten idag, en eloge till tvspelsweb.se för den snabba leveransen.

 

Ni ser själva hur mycket finare ljuset sprider ut sig över hela motivet (bild 1) istället för hur den liksom centrerar när man bara använder sig utav blixten.

 

Färgåtergivningen är helt okej även om det såklart fortfarande syns att man använder blixt, ljudet blir fortfarande mycket hårdare än vid enbart dagsljus. Kanske ofrånkomligt, vet ej.

 

Minus till att man inte kan fästa den hela vägen utan man måste liksom lura kameran och bara trycka fast den halvvägs för annars tror kameran att man applicerat en extern blixt och då fungerar inte den inbyggda. Detta hade jag som tur var läst innan, men annars kunde man nog fått sig en funderare på varför blixten inte utlöstes.

 

För en hundring är den definitivt värt sitt pris. Ska bli kul att använda den i lite mer extrema förhållande senare. Kanske vid en magbild senare ikväll när det blivit mörkt här hemma.

 

Kommentera inlägget här: